Waarom deze pagina?

Zeker als je net start met deze schitterende sport, maar ook met jarenlange ervaring, ben je regelmatig benieuwd welke uitrusting je (nog) kunt gebruiken. Bijvoorbeeld omdat je iets nog niet hebt of je huidige uitrusting is aan vervanging toe. Hoe dan ook, je bent nog in het proces van onderzoeken wat je nog zou kunnen aanschaffen, maar de keuze is nogal groot en het is niet altijd goed op internet te vinden wat je wil weten. Onderstaande informatie kan je wellicht verder helpen.

Uiteraard heb ik de wijsheid niet in pacht, maar het is altijd prettig om te horen van iemand die in een vergelijkbare situatie zit, wat zijn of haar keuze is (geweest) en hoe dat bevalt. Om die reden heb ik hier een aparte pagina opgenomen met mijn ervaringen ten aanzien van verschillende producten. Doe ermee wat je wilt. Ik zet hier met name producten neer waar ik enthousiast over ben omdat ik ze zelf in gebruik heb. Het is niet zo dat ik word gesponsord om te vertellen dat deze producten goed zijn. Als ik niet blij ben met een product, ga ik in overleg met de aanbieder om te kijken wat beter bij mij past. Omdat je niet overal verstand van kan hebben, is het prettig als je een vast adres hebt waar je terecht kan voor vragen of advies.

Voor de aanschaf van mijn motor en advies ten aanzien van het gebruik en het onderhoud ervan ga ik in beginsel naar RR Motorsports.

Al mijn smeermiddelen komen van VROOAM Lubricants. Zij hebben een ruim assortiment van kettingvet en schoonmaakmiddelen tot de motorolie die mijn blok smeren onder de veeleisende omstandigheden tijdens een race.

Voor advies ten aanzien van pak, helm en laarzen en andere kleding ga ik naar Albert Grijpstra van Ten Kate Shop. Na ook de andere grote merken geprobeerd te hebben ben ik zeer tevreden met het (airbag)pak van Dainese en zij hebben alle expertise in huis.

Aangezien ik met Pirelli rijdt, is het eerste aanspreekpunt voor mij op het circuit Stephan Verkade van V-racing. De Pirelli's geven mij heel veel gevoel tijdens het opzoeken van de grens en de Pirelli Superbike Slick heeft mij nog nooit in de steek gelaten.

Voor het overige ben ik natuurlijk continu op zoek naar de beste spullen voor mijzelf en mijn motor, waarbij ik in de bovenstaande nieuwsberichten mijn ervaringen zal delen. Uiteraard hoor ik graag ook wat jullie ervaringen zijn, maar mochten jullie vragen hebben naar aanleiding van mijn bevindingen, of heb je zelf een product wat je aan zou willen raden, laat het me weten.