10/4: Wat gaan we doen?

Op het moment van schrijven hebben we circa tweederde* van de circuits op de kalender van de MotoGP en het WK Superbike van 2019 reeds aangedaan. Aangezien we trainingsdagen hebben geboekt op Mugello in zowel april als september ga ik ervanuit dat ik de favoriete baan van mijn teamgenoot ook nog dit jaar mag afvinken. Het lijkt me helemaal te gek om op een dag te kunnen zeggen dat we alle circuits gehad hebben, maar wat mij betreft wordt de MotoGP/World SBK kalender elke paar jaar verrijkt met nieuwe banen.

In verband met de recente gezinsuitbreiding hebben we in goed overleg besloten dit seizoen niet voor de (hoogst mogelijke) klassering in het OW Cup klassement te gaan, maar er uiteraard wel voor te zorgen dat we ons van onze beste kant laten zien daar waar we aan de start verschijnen.

Hou de kalender in de gaten om te zien waar we (st)rijden. De voorlopige planning is als volgt

April
- Mugello
Mei
- Magny-Cours
Juni
- OW Cupwedstrijd op Assen
- training op Istanbul Park
- 8 uur van de Nürburgring
Juli
- 501 van Assen
- (eventueel) OW Cupwedstrijden Dijon
Augustus
- trainen Assen
- 6 uur van Spa of OW Cupwedstrijden in Oschersleben
September
- Mugello

We zullen 2019 gebruiken om diverse (endurance) wedstrijden te rijden in binnen- en buitenland, naast een aantal trainingen om te proberen qua rondetijden de aansluiting te vinden bij de SuperCup. Na een aantal jaren in de ProCup wil ik graag de volgende stap maken. Om mee te kunnen komen in de snellere SuperCup is in de praktijk wel een groter budget nodig. Niet om in een volledig ingerichte racetrailer te kunnen slapen en verblijven in plaats van in een oude caravan, maar omdat de motor vergelijkbare prestaties moet kunnen leveren als de competitie en ook de kosten voor (o.m.) banden omhoog gaan door het hogere tempo.

In 2019 gaan we dan ook graag weer met partijen in gesprek die ons in 2019 willen ondersteunen en wellicht met ons de stap willen maken naar een eventuele deelname in 2020 aan één of meer SuperCup-wedstrijden. Ik heb op de buitenlandse events (Dijon 2017 en 2018, Oschersleben 2017, etc.) laten zien met de Top 10 van deze klasse te kunnen strijden en zou graag de stappen zetten om dat ook op Assen te kunnen.

37217195_1992531340797045_1241811015348256768_o.jpg

We zijn zeer verheugd te melden dat met diverse partijen overeenstemming is bereikt over ondersteuning die zij kunnen bieden bij het verwezenlijken van mijn sportieve doelstellingen in 2019.

Donnay. Alle nieuwe kleding van You Like Racing teamleden en fans is van het merk Donnay. Deze kleding is niet alleen lekker om te dragen tijdens het sporten, maar ook in de vrije tijd dus bestel een vest en kom eens bij een evenement kijken.


ScooterMitch Amsterdam. Eigenaar Mitchell Wintersberger is zelf ook een motorsporter in hart en nieren maar ondersteunt ook initiatieven van anderen om het beste uit zichzelf te halen. Rijdt momenteel Supermotard wedstrijden, maar we zien hem graag weer terug op de paddock. In zijn zaak in Amsterdam krijg je uitgebreid en deskundig advies over het grote aanbod aan scooters e.d.


20190326_145002 (2).jpg

VROOAM Lubricants. Van de BMW S1000RR van het You Like Racing Team wordt het uiterste gevraagd in race omstandigheden. We willen dan ook gebruikmaken van topkwaliteit olie- en smeermiddelen om de motor te onderhouden.

VROOAM Lubricants heeft een uitgebreid assortiment voor de kart- en motorsport, maar voor een volledig advies zou ik aanraden even een kijkje te nemen op hun website en bij hen te informeren. Ze komen graag in contact.Verhuurcentrum Binnenmaas. Bij deze trouwe sponsor van het You Like Racing team kun je terecht voor al het benodigde materieel als hoogwerkers, steigers en grondverzetmateriaal.Andere bedrijven die hebben aangegeven ons te willen (blijven) ondersteunen zijn:
HOWD Urban, alle benodigdheden voor het urban gardening, ofwel stadstuinieren, bv op je dakterras.
Specialized Innovative Therapies, muziektherapie en begeleiding voor (o.m.) kinderen met beperkingen.

Uiteraard danken wij alle bedrijven die ons al hebben ondersteund in andere jaren. We beoefenen als You Like Racing team deze fantastische sport al vele jaren en zonder alle ondersteuning was dit niet gelukt.

* zie hier de kalenders met de circuits die de MotoGP en het SBK in 2019 aan zullen doen en waarvan ik ook kan zeggen dat ik het voorrecht heb gehad om daar te mogen rijden (zie de bucketlist voor mijn rondetijden).

MotoGP kalender 2019
Losail International Circuit: V
Termas de Rio Hondo: X
Circuit of the Americas: V
Circuito de Jerez - Angel Nieto: V
Le Mans: V
Autodromo del Mugello: April & September 2019
Circuit de Barcelona-Catalunya: V
TT Circuit Assen: V
Sachsenring: X
Automotodrom Brno: V
Red Bull Ring - Spielberg: V
Silverstone Circuit: X
Misano World Circuit Marco Simoncelli: V
Motorland Aragon: V
Chang International Circuit: X
Twin Ring Motegi: X
Phillip Island: X (You Like racing teamgenoot Leo heeft hier gereden)
Sepang International Circuit: V
Circuit Ricardo Tormo: V

World SBK kalender 2019
22/24-2 Phillip Island Grand Prix Circuit: zie MotoGP
15/17-3 Chang International Circuit: X
05/07-4 Motorland Aragon: V
12/14-4 TT Circuit Assen: V
10/12-5 Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari: X
07/09-6 Circuito de Jerez - Angel Nieto: V
21/23-6 Misano World Circuit Marco Simoncelli: V
05/07-7 Donington Park Circuit: X
12/14-7 Weathertech Raceway Laguna Seca: V
06/08-9 Algarve International Circuit: V
27/29-9 Circuit de Nevers Magny-Cours: V
11/13-10 Circuito San Juan Villicum: X
24/26-10 Losail International Circuit: V